Facebook

Oost-Europese vennootschap.

Stel een vraagCategorie: StartersOost-Europese vennootschap.
Yaro vroeg 2 jaar geleden

Beste,ik wil in Letland bvba oprichten om in België te werken(bouw sector) ik heb Belgisch nationaliteit.Hoe ziet het dan met belasting,bedrijfsvoorheffing,verzekerin enz?Moet ik beroepskennis bewezen? Hebben jullie ervaring met Oost-Europese vennootschap?

1 Antwoorden
Vincent De Backer Boekhouder beantwoorde 2 jaar geleden

Beste Yaro,
Bedankt voor je bericht, ik begrijp dat je insteek eruit bestaat om een Letse vennootschap op te richten zodat je onderhevig bent aan de lokale Letse fiscaliteit om de fiscus in België ontsnappen?
De BBI (bijzondere belasting inspectie) zal daarbij uw vennootschap zéér grondig onderwerpen aan inspectie om te controleren of België belasting bevoegd is. Ik vermoed dat je verblijfplaats hier in België is en dat je voornamelijk werken hier zal uitvoeren in België? De Belgische fiscus zal je toch belasten op deze inkomsten in België en transparant door je Letse vennootschap heenkijken. Dit is dus geen oplossing, je kan beter een Belgische onderneming starten zodat je volledig in orde bent met de fiscaliteit en geen onaangename verrassingen/taxaties ontvangt van de Belgisch fiscus.
Attest bedrijfbeheer is verplicht tot en met 01/09/2018 , beroepskennis is sowieso nog altijd verplicht in de bouwsector.
Voor een Letse vennootschap dien je een boekhouder in Letland te contacteren maar ik raad je dit ten zéérste af.
Positieve Groeten,
Vincent De Backer
Erkend Boekhouder

Deze popup niet meer tonen, klik hier!