Facebook

Ik start een App

Stel een vraagCategorie: AlgemeenIk start een App
Jordy De Clercq vroeg 7 jaar geleden

Hallo,
Volgend jaar breng ik een App op de android markt, het is een App die niets in verband houd met een bedrijf of iets dergelijks. Dus ik ben niet zelfstandig maar een gewone werknemer. De kans dat ik er iets bij verdien is niet uitgesloten maar ik moet wel bonnen kunnen uitschrijven.
De vraag is nu :
kan ik gewoon daarvoor een BTW nummer aanvragen?
Moet dit in een zaak gestopt worden?
Hoe start je dan zoiets?
alvast bedankt
Mvg
Jordy

1 Antwoorden
Vincent De Backer Boekhouder beantwoorde 7 jaar geleden

Dag Jordy,
Elke activiteit dat recurrent inkomsten opbrengt, dient aangegeven te worden als een beroepsinkomen. De app op zich is jouw activiteit/jouw bedrijf. Indien dit kleinschalig is ( een paar tiental euro’s per jaar), zal het sop de kool niet waard zijn om dit te laten activeren als zelfstandige activiteit. Je kan dan ook geen “bonnen” of facturen uitschrijven als particulier, dit kan je enkel doen als je zelfstandig bent. Indien de verdienste van de App toch begint aan te trekken is het aangeraden om je laten registeren als zelfstandige ( in bij- of hoofdberoep ) onder de vorm van een éénmanszaak. Je krijgt een ondernemingsnummer toegekend en je BTW nummer wordt geactiveerd. Om te starten moet je wel een attest bedrijfsbeheer hebben of een bachelor/master diploma. Deze vereiste om het attest bedrijfsbeheer te hebben wordt afgeschaft vanaf 1 september 2019.
Positieve Groeten,
Vincent

Stel ons jouw vraag

Heb je bijkomend advies nodig bij iets?
Verzend ons vandaag nog je vraag.

Heb je eerder een privé vraag voor ons?
Contacteer ons!

“Op zoek naar een boekhouder die jou concreet advies geeft?”

Kom eens langs om je zaak te bespreken

BEKIJK DE LAATSTE NIEUWE UPDATES

De fiscale spelregels zijn constant in evolutie.
Via onze blog kom je alle belangrijke wetswijzigingen snel te weten.

Airco aftrekbaar als kost?

Airco aftrekbaar als kost?

Is de installatie van een airco fiscaal aftrekbaar als beroepskost? Tijdens zéér warme zomerdagen is het aangenaam om vlot en efficiënt te kunnen werken in een gekoelde werkruimte.

Lees meer

Volg ons op facebook

Heb je een idee voor een volgend artikel of wil je graag iets lezen over een bepaald topic? Stuur ons vandaag nog een bericht en wie weet gaat het volgende artikel geheel over jouw gekozen onderwerp. Deel & Like dit artikel op Facebook om de kennis door te geven aan je vrienden en kennissen!