Facebook

Freelancer : onbetaalde facturen

Stel een vraagCategorie: StartersFreelancer : onbetaalde facturen
Onbekend vroeg 8 jaar geleden

Als startende freelancer was ik begonnen met copywriting voor een communicatiebureau. Weliswaar zonder contract omdat zij dit niet nodig vonden. Omdat we bevriend waren, wilde ik niet moeilijk doen. Helaas, stom van mij.

Nu er een aanvaring is geweest over een betaling, hoor ik niks meer van hen en is mijn voorlaatste factuur die ik stuurde aan hen, nog steeds niet betaald (vervallen van 8 augustus). Mijn herinneringen (ik stuurde er 3) zijn zonder reactie.

Zijn er nog mogelijkheden voor mij om toch aan mijn geld te geraken, of is dit uitzichtloos gezien ik geen contract had met hen? Bedankt.

1 Antwoorden
Vincent De Backer Boekhouder beantwoorde 8 jaar geleden

Tussen belastingplichtigen is een contract aangeraden maar niet verplicht. De verkoopfactuur op zich volstaat als beginsel van bewijsmiddel dat er een prestatie/dienst geleverd is. Indien de tegenpartij deze niet geprotesteerd heeft binnen de bezwaartermijn die voorzien is in de wet, ben je in het voordeel gezien hij/zij deze facturen wettelijk gezien aanvaard heeft.

Gezien je reeds meerdere herinneringen hebt gestuurd, waarvan vermoedelijk ook aangetekend, heb je als volgende stap 2 opties. Ofwel schakel je onmiddellijk een advocaat in voor de opstart van de juridische procedure. Je kan ook proberen om je betaling te innen via een deurwaarder of incasso bureau. Op zich zijn de kosten van de tweede optie een stuk lager.

Stel ons jouw vraag

Heb je bijkomend advies nodig bij iets?
Verzend ons vandaag nog je vraag.

Heb je eerder een privé vraag voor ons?
Contacteer ons!

“Op zoek naar een boekhouder die jou concreet advies geeft?”

Kom eens langs om je zaak te bespreken

BEKIJK DE LAATSTE NIEUWE UPDATES

De fiscale spelregels zijn constant in evolutie.
Via onze blog kom je alle belangrijke wetswijzigingen snel te weten.

Volg ons op facebook

Heb je een idee voor een volgend artikel of wil je graag iets lezen over een bepaald topic? Stuur ons vandaag nog een bericht en wie weet gaat het volgende artikel geheel over jouw gekozen onderwerp. Deel & Like dit artikel op Facebook om de kennis door te geven aan je vrienden en kennissen!