Facebook
Warning: A non-numeric value encountered in /home/deboekho/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

In het zomerakkoord van 2017 werd besloten dat meerwaarden op aandelen binnen vennootschappen belastbaar zullen worden. De vrijstelling van taxatie indien de aandelen langer dan 1 jaar in bezit waren van de vennootschap komt dus te vervallen vanaf 1 januari 2018. In de personenbelasting zal er voorlopig nog niets wijzigen aan het belastingregime voor meerwaarden op aandelen.

meerwaarden op aandelen belastbaar

Meerwaarden belastbaar, minderwaarden niet aftrekbaar

Als bedrijfsleider van je vennootschap mag je met het geld op de bankrekening geldbeleggingen of bijvoorbeeld beursgenoteerde aandelen kopen. Tot 31 december 2017 worden meerwaarden op aandelen vrijgesteld indien de aandelen minstens één jaar in volle eigendom behouden worden van de vennootschap. Indien ze voor een kortere, speculatieve termijn worden aangekocht, dan worden de meerwaarden afzonderlijk belast aan 25%. Vanaf 1 januari 2018 zullen meerwaarden op aandelenportefeuilles niet meer vrijgesteld zijn tenzij een aandelenpakket in één vennootschap wordt aangeschaft voor 2,5 miljoen euro of 10 procent deelneming. De minderwaarden op aandelen zullen echter niet aftrekbaar zijn van de meerwaarden. Zo is het dus perfect mogelijk dat je op een aandelenportefeuille toch meerwaarde taxatie zal moeten betalen, ook al heb je geen winst gemaakt omdat sommige aandelen daalden in waarde en andere stegen in waarde.

Verkoop uw goede aandelen in de vennootschap voor 31 december 2017!

Voor de bulls & bears onder de bedrijfsleiders is het zeer belangrijk om de winstgevende aandelen in de vennootschap te verkopen voor 31 december 2017. Men kan deze meerwaarden op aandelen tot het einde van dit jaar nog belastingvrij realiseren indien voldaan is aan de bezitsperiode van één jaar. Voor de verlieslatende aandelen is er geen probleem, deze posities mogen aangehouden worden tot ze eventueel terug op het originele niveau staan. Meerwaarden op edelmetalen of andere grondstoffen worden niet geviseerd door deze maatregel.

Gerelateerde berichten

Heb je een idee voor een volgend artikel of wil je graag iets lezen over een bepaald topic? Stuur ons vandaag nog een bericht en wie weet gaat het volgende artikel geheel over jouw gekozen onderwerp. Deel & Like dit artikel op Facebook om de kennis door te geven aan je vrienden en kennissen!

 

Word fan van onze Facebook pagina en mis geen enkele update meer!

Info nodig?

Geen antwoord gevonden op je vraag? Maak een vrijblijvende afspraak en kom gerust eens langs voor een kop koffie en goed advies ...
MAAK EEN AFSPRAAK
kmo portefeuille
exact online accountant

Contactgegevens

De Boekhouding.Be
AV Consulting BV ovv BVBA
BE 0847.760.303
Erkend BIBF Boekhoudkantoor

Grote Steenweg 306
9340 Oordegem
Mail: vincent@deboekhouding.be
Mobiel: 09 311 74 09

Share This
Deze popup niet meer tonen, klik hier!