Facebook

6 manieren om meer geld te verdienen naast een fulltime job

Door Vincent De Backer

14 oktober 2016

geld bijverdienen

Heeft een slinkend banksaldo gevolgen op jouw gezondheid? Uit recente studie blijkt dat geldzorgen een impact kunnen hebben op jouw stressniveau. Mensen die veel geld verdienen zijn evenzeer gestresseerd over hun geld als diegene in de lagere inkomensklasse.

Je kan een stuk van die financiële stress elimineren door extra inkomsten te verwerven, zelfs wanneer je reeds een full-time job hebt. Vele bekende ondernemers vandaag de dag zijn begonnen met een hobby of passie naast hun full-time job. Of je nu op zoek bent naar geld om je startup te starten of nieuwe investeringen of een oplossing voor een toenemende schuldenlast… Een paar honderd tot een paar duizend euro per maand kan jouw leven veranderen. Hier zijn 6 manieren hoe je er kan aan beginnen.

 

1. Investeer in onroerend goed

Een groot eigendom bezitter zal je wellicht niet van vandaag op morgen worden. Praktisch gezien is het ook niet simpel om dit te realiseren voor degenen die full-time in dienst zijn en nu al krap bij kas zitten. Je kan uitkijken naar de aankoop van een appartement of kleine woning in een ander land als vakantieverblijfplaats. Het prijskaartje is meestal veelal goedkoper dan in België. Je kan een beheerbureau inschakelen om je onroerend goed te verhuren aan potentiële huurders terwijl je niet aanwezig bent in dat land. Handelsvastgoed kan ook een lucratieve manier van investeren zijn om een passief inkomen te verdienen, zelfs zonder grote afbetalingslasten. Ga aan de slag met vastgoedbevaks om in commercieel vastgoed te investeren. Dit kan reeds vanaf een klein bedrag zoals bijvoorbeeld € 5.000.

2. Verwerf online inkomsten

Deel je expertise via de lancering van een online ebook of cursus om anderen te helpen, om een passief inkomen te verdienen. Een zelfgeschreven inspirerende ebook of cursus kan er voor zorgen dat je uiteindelijk meer inkomsten gaat generen dan je dagelijkse job. Er kruipt heel wat tijd en energie in om dit product klaar te stomen, maar éénmaal als het klaar is, vergt het slechts een minimale inspanning om de verkoop te onderhouden. Als het schrijven van e-boeken is niet je sterkste punt, kan je ook een video cursus maken of een bootcamp organiseren. Udemy is een goed voorbeeld van een website waar je zelf je eigen betalende cursus kan ontwerpen en dit aanbieden aan mensen over de hele wereld.

3. Maak gebruik van de hefboomkracht van Amazon

Het is altijd een bewonderenswaardig doel om je eigen webshop te starten en een klantenbestand op te bouwen, maar het kan heel lang duren voor je dit effectief van de grond krijgt. Je moet andere concurrerende producten onderzoeken, leveranciers vinden, je webshop bekend maken en erachter komen hoe je alle bestelorders tijdig kan uitvoeren. Vergeet ook niet dat je tijd moet vrijmaken voor klantenservice, klachten en terugbetalingsverzoeken. In plaats daarvan zou je een product kunnen aanbieden en een aanwezigheid ontwikkelen op Amazon zonder je te hoeven bezighouden met de vele aspecten die bij een webshop komen kijken. Sommige verkopers verschepen zelfs hun producten rechtstreeks naar de opslagplaats van Amazon zonder zich nog bezig te houden met bestelorders.

4. Doe mee aan de “sharing economie” trend

Het is niet moeilijk om een paar honderd tot duizend euro per maand extra te verdienen door gebruik te maken van de trend waar we alles delen met elkaar. Het gaat niet alleen over het verhuren van jouw extra slaapkamer of kelder op Airbnb. Verhuur je auto eens en fiets naar het werk of maak gebruik van carpooling. Er bestaan verschillende websites waar je spullen tijdelijk kan uitlenen aan iemand anders. Als je gaat verhuren op Airbnb, overweeg eens van je hele huis te verhuren in plaats van die éne extra slaapkamer. Maak gebruik van de gelegenheid om familie te bezoeken of ga eens op vakantie.

5. Maak van je vrije tijd je bijverdienste

Neem nota van wat je doet in je vrije tijd. Mensen die bv. houden van skydiving of klimmen kunnen gecertificeerd worden om les te geven aan anderen, eventueel tijdens het weekend. Je kan dan doen wat je graag doet en tegelijkertijd verdien je een extra inkomen.

6. Begin als zelfstandige in bijberoep

Heb je een idee in je hoofd waarvan je denkt dat het wel kan aanslaan? Start dan vandaag nog als zelfstandige in bijberoep! Let wel op dat je in orde moet zijn met alle voorwaarden om te kunnen starten als zelfstandige in bijberoep. Heel veel mensen starten in bijberoep omdat ze daarmee wat extra kunnen bijverdienen. Vaak gaat het hier om een uit de hand gelopen hobby. Je kan ten alle tijden je zelfstandig statuut stopzetten als achteraf blijkt dat het toch niet is wat je er van verwacht had.

Lees ook andere artikels

Volg ons op facebook

Heb je een idee voor een volgend artikel of wil je graag iets lezen over een bepaald topic? Stuur ons vandaag nog een bericht en wie weet gaat het volgende artikel geheel over jouw gekozen onderwerp. Deel & Like dit artikel op Facebook om de kennis door te geven aan je vrienden en kennissen!
Share This