Facebook

5 effectieve lifehacks om CEO van je leven te zijn

Door Alain De Backer

28 oktober 2016

Geef anderen nooit de controle om je toekomstige carrière te bepalen. Hoe blijf je jezelf als mens, als leider, als zaakvoerder en als ondernemer.

Be the CEO you want to be.

1.      Laat negativiteit je doelen niet verzieken

 

De enige persoon die in de weg staat – ben je zelf.  Twijfel nooit aan je kunnen en persoonlijke talenten. In het leven draait alles om te groeien als mens en de manier waarop je met tegenslagen omgaat. Niet iedereen zal je begrijpen of waarderen om wat je doet of zegt. Hoe sneller je leert omgaan met de frustraties, hoe sneller je de verschillende perspectieven leert begrijpen.

Je zal altijd lovers en haters tegenkomen in wat je doet. Luister naar elke feedback en leer eruit. Maar verlies nooit je focus, houding en motivatie! Een eerste sleutel is om negatieve mensen te vermijden of te negeren. Verspil hier geen energie aan.

“He who says he can and he who says he can’t are both usually right” – Confucius

2.      Vermijd jaloerse mensen

 De meeste mensen verliezen hunzelf in de strijd tussen assimilatie en authenticiteit. Hun aanpassen aan de gemeenschap en hun individualiteit en echtheid. Ze geloven meer in het “wat anderen vinden dat zij moeten zijn” principe dan zelf uit te zoeken wat ze echt nodig hebben om hunzelf te kunnen zijn.

Jaloersheid is krachtig genoeg om je eigen intenties en gedachten te doen verdwijnen. Laat afgunst je toekomst en ambitie niet vergallen. Een goede indicatie dat je als mens evolueert is kunnen omgaan met jaloerse gedachten, je zal veel succesvoller zijn in je business en persoonlijk leven.

Eens je in je momentum bent, zal duidelijk zijn op wie je echt kan vertrouwen en goede intenties heeft met je. Als je jaloersheid herkent, vermijd het zodat het geen afleiding kan worden. De sleutel is hier om zo snel mogelijk jezelf te distantiëren vooraleer je geïnfecteerd raakt en vertraagt in je progressie en beslissingen als mens en ondernemer. 

“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.” – Ralph Waldo Emerson

3.      Omring jezelf met mensen die er staan als je ze echt nodig hebt

Blijf weg van bloedzuigers, jaloerse en gemakzuchtige individuen. Ga om met leiders, motivators, inspirators en mensen die oprecht willen dat je slaagt in het leven en je business. Je kan niet alles alleen doen om succesvol te zijn, dit geldt in het bedrijfsleven, net zoals in het gewoon leven. Jezelf omringen met mensen die je nauw aan het hart liggen is een must. Zij zijn degenen die het meest objectief je bijstaan en je objectief de waarheid zullen zeggen en je verder begeleiden in de juiste richting.

De aard van de relaties die je hebt zijn een indicatie van je niveau van succes. Als je jezelf associeert met degenen die je naar beneden trekken, zal het aartsmoeilijk worden om te ontsnappen aan deze negatieve wereld en je eigen ambities te realiseren. De sleutel is hier leren inschatten welke mensen een asset, een toegevoegde waarde zijn en welke in werkelijkheid een liability of blok aan het been zijn.

“Surround yourself with people who push you, who challenge you, who make you laugh, who make you better, who make you happy”

4. Een onwetende mentaliteit heeft nooit gelijk

Laat nooit de onwetendheid van anderen je misleiden, ervan uitgaan dat iemand met een fancy titel of gewoon omdat iemand voor een grote firma werkt alle antwoorden heeft is vaak onterecht. Vaak weten ze heel wat minder dan je zou denken.

Oordeel niet te snel en toets eerst af of iemand echt weet waar hij over spreekt. Is het waarde die hij geeft of is hij expert in improviseren. Leer en laat je inspireren door succesvolle mensen die weten wat het is om te falen. Deze kunnen je vaak veel meer toegevoegde waarde geven en je tips geven om valkuilen en fouten te voorkomen.

Je ideeën en idealen testen en aftoetsen zonder andermans onwetendheid je weg naar jouw ideale carrière en ambities te blokkeren, dat is de 4de sleutel.

“Succes is het herhalen van het falen tot je eruit leert om niet meer te falen.” – Alain De Backer

5. Play harder and work smarter

Beter zijn dan de concurrentie vraagt doorzetting en inspanning. Geniet van je werk en vergeet niet te (glim)lachen onderweg. Doordachte keuzes maken meestal meer impact. Maak van risico je beste vriend. Ambitie stopt met ademen op het moment je in verleiding komt om te stoppen met proberen en hieruit te leren.

Succesvol zijn is niet gemakkelijk, betekenisvol worden evenmin. Om beide te bereiken, moet je gefocust blijven op je doelstellingen en ambities. Je moet een expert in je vak worden, ken je concurrentie, en begrijp waarom mensen in het verleden hebben gefaald met gelijkaardige ambities. Als je onderzoek doet en jezelf blijft ontwikkelen, vind je alles wat je moet weten om geloofwaardigheid en respect te verdienen. Alle twijfel zal verdampen in het licht van je nieuwe zelf, dan pas zal je een brug bouwen van kennis en vertrouwen. De ultieme kansen ontdekken die je nog nooit eerder zag.

“Being CEO of your own life starts with changing your mindset.”

Lees ook andere artikels

Volg ons op facebook

Heb je een idee voor een volgend artikel of wil je graag iets lezen over een bepaald topic? Stuur ons vandaag nog een bericht en wie weet gaat het volgende artikel geheel over jouw gekozen onderwerp. Deel & Like dit artikel op Facebook om de kennis door te geven aan je vrienden en kennissen!
Share This