Facebook

Cultuurcoronapremie

Door Vincent De Backer

29 juli 2020

De cultuurcoronapremie is voor natuurlijke personen die geen recht hebben op de andere corona steunmaatregelen maar toch financiële schade hebben door de coronacrisis.

De premie bedraagt forfaitair maximaal 1500 € en moet aangevraagd worden voor 31 augustus 2020. 

de-cultuurcoronapremie

Voor wie is de premie ?

De cultuurcoronapremie is bedoeld voor natuurlijke personen die loontrekkend of éénmanszaak zijn en die professioneel actief zijn binnen de Vlaamse cultuursector.

Eénmanszaak – zelfstandigen 

Zowel hoofdberoep als bijberoep komt in aanmerking, je moet gevestigd zijn in Vlaanderen of Brussel. De éénmanszaak is sinds 13 maart 2020 niet failliet gegaan of stopgezet.

Je moet actief zijn binnen één van deze uitgebreide nacebel codes én je moet professioneel actief zijn binnen de Vlaamse cultuursector. Je mag dit niet combineren met andere corona steunmaatregelen.

Tijdens de periode van 1 april 2020 tot en met 30 juni 2020 lag je omzet lager dan 4.877,16 euro.

Loontrekkenden – werknemers

Je bent actief als loontrekkende in de Vlaamse cultuursector en je bent gevestigd in Vlaanderen of Brussel.

Gedurende de periode van 1 januari 2020 tot en met 30 juni 2020 was je actief binnen één van de opgesomde paritaire comités (dit kan je nagaan op je loonbrief) die professioneel actief zijn in de Vlaamse cultuursector.

Je had geen recht op de Brusselse premie voor cultuurwerkers.

Tijdens de periode van 1 april 2020 tot en met 30 juni lag je bruto inkomen lager dan 4.877,16 euro. 

Beoordeling en uitbetaling van je aanvraag

Jouw aanvraag zal bekeken worden door een medewerker van het Departement Cultuur, Jeugd en Media. Zij zullen beslissen of je recht hebt op deze steunmaatregel.

Beslissing en goedkeuring van je dossier zal pas gebeuren na de deadline van 31 augustus.

De uitbetaling avn de premie zal pas gebeuren na goedkeuring van je aanvraag door het Departement CJM en zal gestort worden op het vermelde bankrekening nummer van de begunstigde.

Valse informatie doorgegeven? Opgelet, de overheid kan jou verplichten om de subsidie integraal terug te betalen. Het is dus slechts aangeraden om de cultuurcoronapremie aan te vragen als je 100 % zeker bent dat je hier recht op hebt.

Cultuurcoronapremie aanvragen ?

Heb je iets bijgeleerd door dit artikel?

Like of Deel ons artikel op Facebook via de onderstaande knoppen.

Lees ook andere artikels

Volg ons op facebook

Heb je een idee voor een volgend artikel of wil je graag iets lezen over een bepaald topic? Stuur ons vandaag nog een bericht en wie weet gaat het volgende artikel geheel over jouw gekozen onderwerp. Deel & Like dit artikel op Facebook om de kennis door te geven aan je vrienden en kennissen!
Share This