Facebook

Na de afschaffing van de BTW voorschotten voor kwartaalaangevers volgt nu ook de afschaffing van de ecocheques vanaf 2018. Momenteel ligt een wetsvoorstel op tafel om de ecocheque te vervangen door een nettovergoeding die, net zoals het loon, op de rekening van de werknemer zal gestort worden. De afschaffing ecocheques maakt deel uit van de administratieve vereenvoudiging.

Bij werkgevers zijn ecocheques populair omdat er geen sociale lasten of belastingen op verschuldigd zijn. De vernieuwde ecovergoeding zal fiscaal gezien op dezelfde manier behandeld worden dan de ecocheque. Je bent aldus vrij om zelf te kiezen hoe je deze extra nettovergoeding wenst te besteden. De grootste struikelblok bij vele mensen is en blijft waaraan ze de ecocheques kunnen uitgeven. Dat probleem zou verholpen moeten zijn met deze nieuwe maatregel. Het is dan nog maar de vraag in welke mate de netto vergoeding in de toekomst nog zal besteed worden voor “ecologische” doelen.

afschaffing ecocheques

Worden maaltijdcheques ook afgeschaft?

Voorlopig blijft de digitale maaltijdcheque wel nog bestaan gezien niet alle regeringspartijen het eens raken om de maaltijdcheques ook om te zetten naar een netto vergoeding. Bovendien kunnen alle vennootschappen maaltijdcheques aanvragen voor hun personeel en bedrijfsleiders. Ook een zaakvoerder van een vennootschap zonder personeel kan genieten van maaltijdcheques. Het is wel belangrijk dat je voor deze vorm van verloning een schriftelijke individuele overeenkomst opstelt. Er kunnen maximum 220 maaltijdcheques per jaar toegekend worden aan de bedrijfsleider of dus zo’n 18 maaltijdcheques per maand.

 

Wordt fan van onze Facebook pagina en mis geen enkele update meer!

Info nodig?

Geen antwoord gevonden op je vraag? Maak een vrijblijvende afspraak en kom gerust eens langs voor een kop koffie en goed advies ...

kmo portefeuille
exact online accountant

Contactgegevens

De Boekhouding.Be
AV Consulting BV ovv BVBA
BE 0847.760.303
Erkend BIBF Boekhoudkantoor

Grote Steenweg 306
9340 Oordegem
Mail: vincent@deboekhouding.be
Mobiel: 09 311 74 09

Share This
Deze popup niet meer tonen, klik hier!