Facebook

Aangifte provinciebelasting Oost-Vlaanderen APB-Bedrijven

Door Vincent De Backer

7 maart 2018

Het aangifteformulier APB-Bedrijven of met andere woorden de aangifte voor de provinciebelasting Oost-Vlaanderen in de bus gekregen? Als je vorige jaren dit al ingevuld hebt, hoef je enkel de gegevens na te kijken en zelf niets te doen.

De aanslag zal op basis van deze aangifte pas over enkele maanden verstuurd worden.

 

Aangifteformulier APB bedrijven 2018 - aangifte provinciebelasting Oost-Vlaanderen
 

Het tarief van provinciebelasting Oost-Vlaanderen voor 2018 is tot 0,5 ha een minimumtarief voor iedere zelfstandige van 130,10 EURO.  De tarieven voor meer dan 0,5 ha staan online op de site van de provincie Oost-Vlaanderen.

De aanslag voor “APB-Bedrijven”  is 100% aftrekbare beroepskost, de provincie belasting “APB-Gezinnen” is niet aftrekbaar.

 

De aangifte voor de eerste keer invullen

Je kan de aangifte via post ingevuld terugsturen of online invullen. Via de link http://www.oost-vlaanderen.be/belastingen  kan je eenvoudig via het e-loket inloggen met de gegevens vermeld op de aangifte (rechtsboven)

 

Aangifteformulier APB bedrijven 2018 - aangifte provinciebelasting Oost-Vlaanderen
e-loket

Deze gegevens vind je terug op je aangifte rechtsbovenaan:

indentificatie

Controleer vervolgens of alle informatie op het aangifte formulier juist is. Vervolgens ga je naar 3.3 Elke Andere Belastingplichtige. Je vult na elke info veld de wijziging in :

 1. “Andere” van NEEN aanpassen naar JA
 2. “Totale gebouwde oppervlakte” aanpassen van 0 naar het aantal m² dat je beroepsmatig op dit adres gebruikt (afgerond op de m², dus geen komma getallen gebruiken)
 3. “Totale ongebouwde oppervlakte” aanpassen van 0 naar het aantal m² dat je beroepsmatig op dit adres gebruikt (afgerond op de m², dus geen komma getallen gebruiken)
 4. Je vult jouw email in

 

aangifte

Je klikt op volgende, krijgt een overzichtsscherm en vervolgens op voltooien.

Je aangifte is nu online ingediend, je krijgt hier ook een bevestigingsmail van.

De aangifte voor de eerste keer op papier invullen

Dit is gelijkaardig met de online aangifte, de meeste ondernemers moeten  3.3 Elke Andere Belastingplichtige aanvullen. Gebruik geen komma’s bij het invullen en controleer alle gegevens! Nadien kan je de aangevulde aangifte terugsturen naar dienst belastingen zoals vermeld op de aangifte.

Vergeet de aangifte onderaan niet te tekenen en de datum aan te vullen.

Lees ook andere artikels

 • beroepskennis afgeschaft

  Sommige beroepen mag je slechts uitoefenen indien je in het bezit bent van specifieke beroepskennis, deze voorwaarden zijn geregeld in de vestigingswet. De Vlaamse regering heeft recent besloten dat de…

 • geld uit de vennootschap halen

  Er zijn verschillende manieren om geld uit je eigen vennootschap te halen. De meest gebruikte en gekende manier is opname van loon als bedrijfsleider. Indien je verder geen beroepsinkomsten hebt…

 • VAPZ fiscaal interessant

  Onlangs kreeg ik opnieuw de vraag van klanten of een VAPZ fiscaal interessant is of niet? Vaak wordt dit bij allerhande adviseurs aangehaald als een instrument voor je pensioenfonds en…

Volg ons op facebook

Heb je een idee voor een volgend artikel of wil je graag iets lezen over een bepaald topic? Stuur ons vandaag nog een bericht en wie weet gaat het volgende artikel geheel over jouw gekozen onderwerp. Deel & Like dit artikel op Facebook om de kennis door te geven aan je vrienden en kennissen!
Share This